Головна » 2015 » Квітень » 21 » Загальні відомості про Володимир-Волинський
13:48
Загальні відомості про Володимир-Волинський

Сучасний Володимир-Волинський місто обласного значення, районний центр Волинської області.

Розташований на південному заході в межах північно-західної окраїни Волинської лесової височини на правому березі річки Луга. Загальна площа міста 16,05 км2. Розташоване воно за 550 кілометрів від м.Києва, 150 – від м.Львова, 76 – від  обласного центру м.Луцька, 50 – від залізничного вузла, інтерпорту Ковеля, 15 – від кордону з Республікою Польща, 100 – від кордону з Республікою Білорусь, 800 кілометрів від морського порту Одеса.  

Через Володимир – Волинський пролягає залізниця сполученням Київ – Львів, а  також автомагістраль до міжнародного автопереходу “Устилуг – Зосін”, що з’єднує нашу країну з Республікою Польща.

Місто оточують землі Володимир-Волинського району площею 1042,2 км2., розташовані своєю південною частиною на Волинській височині (лісостепи), а північною на Поліській низовині (мішані ліси).

Вигідне географічне розташування Володимира-Волинського – в мальовничому куточку Волинського краю, на перехресті шляхів між Білорусією, Росією і Центральною Європою, поблизу промислових вузлів - Львова, Луцька, Бреста та інтерпорту Ковель, а також прикордонне положення поблизу Європейського Союзу, - сприяє широким можливостям для налагодження економічних зв’язків, активному міжнародному співробітництву та розвитку туризму.

 

 

    

Переглядів: 303 | Додав: Лев | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar